Категории

25 докази дека Јапонците живеат во 3019 година

Роботи како хотелски персонал, лифтови со хостеси и продавници во кои нема продавачи. Паркинг за чадори и сладолед во облик на риба. Сето тоа и многу други работи ќе ве натераат да посакате да живеете во земјата на иднината.

1. Нов тренд: коцкасто шишање на кучињата.

2. „Патики кои изгледаат како експресен воз.“

3. Минијатурен МекДоналдс.

4. Сакате диња со омилениот лик? Нема проблем!

5. Беспрекорно товарење на багажот: сите куфери се подредени со рачките нагоре за да биде полесно да се земат од траката.

6. Продавница без продавачи. Едноставно бирате производ и оставате пари во касата.

7. Типичен хотел капсула, кој зазема минимален простор, но има сѐ што ви е потребно.

8. Еден од најголемите затворени аква паркови на светот.

9. Јапонските тоалети имаат светло.

10. Во јавните тоалети има дури и седишта за децата.

11. Во трговскиот центар пред лифтот ве поздравува хостеса.

12. Во Јапонија очекувањата се поклопуваат со реалноста.

13. Во овој хотел гостите ги послужуваат роботи.

14. „Во Токио отидов во полициска станица да прашам за една локација. Полицаецот ми нацрта детална мапа.“

15. Јапонија е земја на автоматите. Од нив може да купите сѐ: од јајца до хируршки маски.

16. Автомат за продажба на чадори.

17. Лименките од пиво имаат и натписи со Брајовата азбука, за лицата со оштетен вид полесно да ја пронајдат марката која ја сакаат.

18. Во Јапонија може да купите корнет сладолед во облик на риба.

19. … И црн помфрит.

20. Паркирање на повеќе нивоа за заштеда на простор.

21. Во Јапонија светските познати производи се продаваат во многу вкусови.

22. Подвижни пепелници за оние кои сакаат да пушат надвор од пушачката зона.

23. Во Јапонија, возачот на автобусот држи чадор над главата на патниците, да не се наводенат додека го отвораат својот.

24. Може да го оставите чадорот без грижа дека некој ќе ви го украде.

25. „Паметниот“ градник има копче кое се отвора само кога жената е заљубена.