25 жени споделија моќни фотографии по породувањето

Мека, растегната кожа, стрии, стомаче – тоа е реалниот изглед на телото на жената по породувањето. Токму ова тело го прикажува прекрасниот чин на донесување нов живот на овој свет. Сета болка и потешкотии се забораваат кога ќе го погледнете лицето на новороденчето.

Сепак, општеството наложува некои строги стереотипи за изгледот на жената по породувањето, а тоа создава голем притисок за новите мајки кои само сакаат да се опуштат и да поминуваат време со своето бебе.

Па, што може да направиме за да ги победиме овие стереотипи кои велат дека жената треба да изгледа како модел по породувањето? Да ја подигнеме свеста! Ова се фотографии на 25 храбри жени кои не се срамат да го покажат своето тело откако се породиле, гордо позирајќи пред камерата.

 
Коментари

[fbcomments]