Категории

Денес започнува фестивалот на живи статуи „Статуафест“ во Скопје

На 17ти и 18ти септември, со почеток во 18:30 часот, на ул. Македонија, во Скопје дојдете и проследете го фествалот за живи статуи Статуафест – Другото лице на улицата Статуафест – Скопје на улица.

Овогодинешната тема на „Статуафест – Другото лице на улицата“ е „Скопје на улица“. Тоа значи дека  „Статуафест“ ќе биде огледало на самите нас односно „што се прават скопјани во текот на едно деноноќие движејќи се забрзано или, пак, бавно низ улиците на нашиот град.