Категории

Интересни идеи за дизајни на нокти, инспирирани од Ноќта на Вештерките

Ноќта на Вештерките, или на англиски Halloween, е празник кој се слави пред се’ од страна на Католичко население, но со постепена глобализација има станато сензација скоро за целиот свет. 

Носи пагански корени, и се прославува како ден на кој што си приспоменуваме за мртвите. Во Америка, Британија и неколку други земји, малите дечиња се маскираат во нешто страшно, и одат од врата на врата, викајќи: Trick or treat (трик или награда). Домаќините отвараат и на децата им даваат нешто слатко.

Секако, возрасните луѓе, исто така, сакаат да се маскираат за Halloween, па најчесто се организираат и маскембал – забави за возрасни луѓе.

Ноќта на Вештерките е популарен празник бидејќи, едноставно, вештерската естетика, духовите, тиквите, се интересни елементи кои ко други делови од годината не се многу популарни. Затоа, секој сака да го слави овој празник, барем за еден ден.

Но, ако сте обожавател на дизајнирани нокти, сега е совршено време да носите дизајн инспириран од Ноќта на Вештерките. Може да експериментирате со различни дизајни се’ до крајот на октомври. Погледнете ги овие прекрасни нокти и инспирирајте се!

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Creative-Halloween-Nail-Ideas

Прегледи:
710
Објавено на:
04.10.2021