Категории

3 ефикасни вежби кои гарантираат струк како на светските супермодели

Сакате тенок струк за да ве соберат омилените фармерки или костим? Ако се чувствувате добро во своето тело, значи дека сте среќни и дека за да го постигнете тоа ви била потребна комбинација на здрава исхрана и вежби. Одењето во теретана не е неопходно, потребни ви се 15 минути во денот.

Прва вежба

Легнете на под. Вовлечете ги стопалата кон вас и ставете ги рацете позади главата. Подигајте се така што со лактовите ќе ги допрате бутовите. Повторете ја вежбата во две серии по 15 повторувања, а подоцна можете да го зголемите бројот кога ќе почувствувате дека мускулите ви се зајакнати.

Втора вежба

Останете на подот и лежете рамно. Потпирајте се со дланките цврсто на подлогата. Подигнувајте ги нозете за цело време да бидат испружени. Потоа спуштете ги до подот и повторно подигнете ги. Повторете ја вежбата во две серии по 15 повторувања.

Трета вежба

Лежете странично потпрени на лакт. Потоа испружете се и подигнете се на стопала како да правите страничен мост. Останете така 60 секунди. Ако сакате поголемо оптеретување подигнете ја слободната рака и одвојте ја слободната нога од онаа на која стапалото и е на под.