Категории

3 главни причини зошто мажот сака тајна врска

Многу мажи, особено на почетокот на врската, сакаат да ја задржат за себе и не им кажуваат на пријателите дека имаат нова девојка. Ова отвора простор за понежниот пол за многу сомнежи и негативни мисли.

Еве некои од причините зошто мажите го прават тоа:

Молчење за заедничките пријатели
Мажот на почетокот на врската сака да избегне можни прашања и закачки од заеднички пријатели. Единствениот начин да се спречи тоа да се случи е трпение да се види како се развива ситуацијата. Ако бевте пријатели, а потоа станавте двојка и не кажавте никому во заедничката компанија, постои загриженост како тоа ќе влијае на односите со пријателите.

Тој е загрижен за реакцијата на семејството
Ако потекнува од традиционално семејство или неговите родители имаат јасни идеи за тоа со кого треба да биде во врска, може да почека некое време пред да се открие неговиот емоционален статус. Во овој случај, комуникацијата е клучна. Заедно, треба да изнајдете решение и да ги разберете родителите на партнерот, за да го пронајдете вистинскиот начин да им ја кажете добрата вест.

Поинтересно е кога се чува во тајност
За многу мажи вообичаена мисла е дека нивната врска ќе биде повозбудлива, мистична и интересна доколку ја чуваат во тајност. Зошто да не? Барем на почетокот, тоа може да биде ваша мала тајна. Се разбира, се додека и двајцата сметате дека тоа е забавна игра.

Прегледи:
105
Објавено на:
04.08.2021