Категории

3 јасни знаци дека вашата пријателка е злонамерна

Пријателствата честопати се ставаат на тест, особено во ситуацијата во која се наоѓаме во моментот кога дури и пријателските односи треба да преживеат поделба и недостаток на комуникација.

Голема среќа е да имаме околу нас само вистински и искрени пријатели кои ни посакуваат добро, но реалноста е малку поинаква и повеќето луѓе во нивните животи всушност имаат злонамерен пријател или девојка без воопшто да сфатат. Злобните и токсични пријатели можат лесно да се препознаат според овие карактеристики:

1.Ги издава вашите тајни
Многу пати сте ја замолиле да ги чува информациите што ги споделувате со неа само меѓу вас, а потоа откривте дека таа сè уште ја споделува вашата тајна? Вашиот пријател е едноставно – лош пријател. Човечки е да се прават грешки и ретко се случува мала тајна случајно да не излезе во разговор, но ако знаете дека вашиот пријател редовно ги открива сите ваши тајни и не жали, можеби е време да ја прекинете оваа врска.

2.Љубоморна е на вас
Добра пријателка ќе биде искрено среќна за вашиот успех, дури и ако нејзиниот живот во тој момент не оди како што планирала. Кога чувствувате дека немате желба и потреба да споделите со пријателка некои добри вести за вашиот успех и дека всушност се воздржувате да покажете среќа во нејзино друштво, јасно е дека вашата врска не е здрава.

3. Таа постојано ве критикува
Конструктивната критика е секогаш добредојдена и никогаш не треба да се лутите за тоа. Меѓутоа, ако вашата пријателка никогаш нема пофалби за вас, но затоа е секогаш полна со критики на ваша сметка, таа активно работи да ја разбие вашата самодоверба.

Прегледи:
69
Објавено на:
23.07.2021