Категории

3 комплименти на кои мажите секогаш паѓаат

Доделете му ги овие комплименти и ќе направите да мисли на вас со денови

Едно истражување открило дека мажите многу повеќе се радуваат на комплименти од жените.
Истражувањето не открило само дека мажите се доста чувствителни на комплименти, туку и дека и двата пола повремено одбиваат комплименти.

52% од жените но и 37% од мажите понекогаш не прифаќаат комплименти. Тоа се случува кога комплиментот ќе предизвика непријатно чувство или кога некој не сака да биде во центарот на вниманието.

Исто така се одбива комплимент и ако се мисли дека не е искрен.
Целта на анкетата воедно била и доаѓање до заклучок што треба да се каже за соговорникот да се чувствува добро.

Кај мажите тоа биле овие три реченици кои им донесувале огромна насмевка на лицето:

1.„Делуваш доста интелигентно.“
2.„Изгледаш среќно.“
2.„Изгледаш добро за своите години.“

Прегледи:
420
Објавено на:
17.10.2020