Категории

3 минутни вежби за отстранување на подбрадокот

(ВИДЕО) Вежби за отстранување на брадата – потребни ви се само 3 минути, а ќе се забавувате!

Брадата е нешто од кое секоја жена дефинитивно сака да се ослободи. Не прави да изгледаме нездраво, поголеми и ги менува цртите на нашето лице. Како тогаш да ја намалите брадата и да имате контурирани и јасни црти на лицето, без дополнителни маснотии и вишок кожа? Тајната е во едноставните вежби за лице, кои можат на сосема природен начин да ја вратат младоста и да исчезне подбрадокот.

Започнете ја вежбата за отстранување на подбрадокот со загревање. Свртете го вратот надесно, а потоа вратете се во центарот. Потоа свртете го вратот налево и назад кон центарот. Повторете го ова околу 2-3 пати. Сега нежно свиткајте ја главата и повлечете ја брадата и преместете ја надесно. Слично свиткајте ја брадата, а потоа поместете ја налево за да направите полукруг. Направете го ова 2-3 пати.

 

 

Сега полека подигнете ја брадата кон таванот. Почнете да ја движите долната вилица нагоре и надолу неколку секунди. Со ова, ќе можете да ги почувствувате контракциите на вашите гласни мускули. Потоа држете ја брадата во крената положба, полека отворете ја устата и затворете ја. Направете 10 повторувања на оваа вежба за отстранување на подбрадокот, а потоа опуштете се.

Освен што позитивно влијаат на вашиот изглед, овие вежби можат да бидат забавни и релаксирачки, а нема да ви требаат повеќе од 3 минути. Позитивно ќе влијае на отстранување на подбрадокот, но може да помогне и за затегнување на кожата на вратот и намалување на брчките.

 

 

Прегледи:
112
Објавено на:
24.11.2021