Категории

3 неверојатни факти за светот!

Дали знаевте дека…

  1. Најдлабоката позната точка на Земјата се наоѓа во Тихиот Океан познатa како ровот Маријана и е длабока 10 972 метри.
  2. Тихиот огнен прстен е област во океанот каде што се случуваат голем број на земјотреси и вулкански ерупции.
  3. Најгусто населената земја во светот е Монако со над 25 000 луѓе на квадратен километар.
Прегледи:
51
Објавено на:
18.09.2023