Категории

3 теми на разговор кои се најважни за долгите врски

Доколку би требало да се одреди најважна карактеристика за двајцата партнери во една долга врска, тоа сигурно би била отвореноста. Ова всушност значи спремноста на двајцата партнери да зборуваат за најдлабоките и интимни делови од нивните  души. Во овој текст ќе може да најдете 3 теми на разговор кои се најважни за долгите и среќни врски.

 

Разарешување на конфликти

 • Како се справувате со несогласувања?
 • Како комуницирате додека сте повредени или изнервирани?
 • Како се извинувате?
 • Што ви е потребно на двајцата за да чувствувате комфорт?
 • Што може различно да правите кога се карате?

Интимност

 • Што сакате да правите под покривките?
 • Кои се вашите сексуални сонови и желби?
 • Што ве прави да се чувствувате неудобно?
 • Што ве прави за се чувствувате секси и привлечно?
 • Кои работи, надвор од сексот, сакате да ги правите за да ја зголемите интимноста со партнерот?

Фамилија

 • Дали сакате деца?
 • Кои се вашите идеи околу грижење и растење на децата?
 • Каква е историјата на вашите фамилии? Дали постојат некои пречки кои се провлекуваат низ историјата на вашите родители или предци?
 • Кои се некои фамилијарни традициии кои ги имаат вашите фамилии?
 • Колку време мислсите дека ќе може да посветите на вашата фамилија во иднина?
Прегледи:
195
Објавено на:
30.09.2022