Категории

3 типови на храна за најдобро планинарско искуство

Планинарењето е добра активност за било кој стадиум од животот. При планинарење најважно е да си обезбедиме доволно енергија за патот кои ни престои. Прочитајте за добрите типови на храна во зависност од она што Ви треба:

Енергија: Кога ќе почуствувате дека немате доволно енергија, јадете нешто што е лесно за дигестија како на пример сув ананас.

Издржливост: Грицкајте некој микс (јатксти плодови, суви овошја, чоколада) додека планинарите.

Стрмности: Стрмни патеки бараат калциум и содиум за да можат да ги поддржат мускулите во нивната работа. Додајте електролити во Вашата вода.

Бонус добра практика:

Експериментирајте! Запишувајте го она што го јадете за подоцна да може да видите што е најдобро за Вашето планинарење за секоја сезона.

Прегледи:
239
Објавено на:
22.09.2022