5 едноставни трикови за вашата градина

Сигурно никогаш порано не сте се сетиле да ги употребите овие лесни трикови за разубавување на вашата градина.

1. Искористете ги празните флаши за вино за да се зашитите од комарци- наполнете го со фитил и декорирајте го по ваш избор…

2. Обојте ги саксиите со флуросцентна боја… Ефектот е магичен.

3. Искористете јаже со LED-светилки за да го обележите патчето во вашиот двор

4.Правите скара или забава? Закачете ги празните шишиња на оградата и наполнете ги со цвеќе. Чудо е што сè може да се направи со празни флаши.

5. Засадете од декоративната трева Kochia Scoparia. Оваа трева расте супер брзо, најпрво е зелена, но како станува времето постудено, така и таа ја менува бојата.

 

 
Коментари

коментари