Категории

5 играчки кои поттикнуваат креативност кај децата

Со вистинската мешавина на вистински играчки и „не-играчки“, успеваме да ги натераме децата да се занимаваат, фокусираат и да бидат љубопитни.

  

Вие охрабрувате креативност, имагинација и игра што е бесконечна. Толку многу луѓе денес имаат прекумерна доза на играчки што нивните деца веќе не ги сметаат за интересни. Затоа им нудиме на родителите што да добијат децата на вистинската возраст. Вклучивме и  описи за да ви помогнеме како да го поканите вашето дете да игра со овие материјали.

Овие играчки  ќе стимулираат иновации, имагинација и креативност, бидејќи вашето дете открива начини на кои можат да се користат. Исто така овие предмети може да предизвикаат да потрае малку „поканата“ од страна на возрасниот, но повеќето ќе го охрабрат вашето дете да се нурне веднаш во играта!

 • Синџири што висат на ниско ниво
   Децата од сите возрасти сакаат да прават бучава, и сакаат да предизвикуваат врева, дали сме во право? Пластичен ланец е неверојатен за ова. Тие можат да го тресат (движење што сакаат да го прават) и тоа прави бучава во зависност од површината што ја користат. Долг предмет е и  тие лесно можат да го движат наоколу, да влечат или да се завиткаат. Можностите за игра се бесконечни.


 • Камчиња од виножитото
  Со овој сет на обоени камчиња, тие можат да направат било што и да посакаат. Постарите деца можат да создваат патерни  со нив, додека помладите деца ќе уживаат да ги истражуваат. Фрлете ги во бањата за дополнителна забава.

   


   

 • Спинери
  Малите деца сакаат да го видат ефектот на нивните постапки. Користењето на спинер за салати е „не-играчка“ верзија на играчка што предизвикува и ефект. Може да ставите помали предмети (школки од плажа, собрани коцки или обоени камчиња наведени погоре од претходниот пример), да му покажете на вашето дете што да направи притискање на рачката и да ја гледате магијата. Вашето дете ќе ги преземе работите  и ќе се наметне одново и одново да го гледа сето тоа како се врти. 


   

 • Зачинете ја вашата игротека со решетка за зачини
  Оваа решетка за зачини не само што е естетски пријатна, туку е и одлична алатка за сортирање и поставување работи внатре. Лежете го рамно на земја и поканете го вашето дете да си поигра со ставање обоени камчиња внатре или предмети што имаат различни големини до неа. Вашето дете ќе ужива да гледа што одговара, а што не.


 • Табли за цртање
  Интересно кај овие табли е пто всушност се наменети и за возрасни. Тие автоматски ги смируваат и возрасните и децата. За помалите деца, само подадете им ја четката заедно и оставете ги да истражуваат начини на кои рацете можат да прават знаци на таблата со само малку вода.