Категории

5 интересни факти за фриленсерите

Доколку се уште се двоумите дали да започнете со работа како фриленсер, можеби овие интересни факти ќе ви помогнат во донесувањето на одлука.

Со текот на годините се повеќе се зголемува бројот на фриленсери во нашата држава, а голем број на луѓе размислуваат дали да се одлучат за ваков начин на работа. Одговорност, упорност и посветеност се дел од карактеристиките кои се основа за почетоците на кариера како фриленсер, денес статистиките го покажуваат ефектот од градење на ваков стил на работа.

Ова се петте најинтересите факти за сите кои размислуваат за ваков тип на работа:

  1. Фриленсерите заработиле 1 трилион долари во 2016 година.

  2. Фриленсерите работат 36 часа во текот на неделата.

  3. 53 % од  фриленсерите имаат повеќе од еден извор на приходи.

  4. 50% од фриленсерите не би се откажале од овој начин на работа за ниту една плата.

  5. 79 % од  фриленсерите мислат дека овој начин на работа е подобар од традиционалниот.

Прегледи:
42
Објавено на:
31.07.2020