5 нови начини да го искористите омилениот бронзер ова лето

Бронзерот има мултифункционална улога при шминкањето. Изберете го својот омилен производ и почнете да експериментирате. 

Алтернативна сенка

Бронзерот е совршена замена на сенката за очи, па можете да го користите и за таа намена. Нанесете го на капаците додека не ја добиете посакуваната боја и облик на сенка.

Пополнување на веѓи

Со четка за веѓи најпрво поминете преку веѓите, за да ги расчешлате. Потоа, со коса четка за ајлајнер пополнете и појачајте ја бојата на веѓите користејќи бронзер.

Акцент на јаболчниците

Нанесете бронзер точно на вдлабнатините под јаболчните коски. Додадете бронзер и на брадата и челото за да го завршите контурирањето на лицето.

Целулит

Бронзерот може да ви помогне да го замаскирате видливиот целулит. Со четка нанесете го на проблематичните зони користејќи кружни движења и никој нема да го забележи целулитот на вашата кожа.

Чиста коса за неколку секунди

Повеќето бронзери се сочинети од минерали и глина, што значи дека овие производи можат да го апсорбираат маслото од темето на главата. Бринетите можат да користат бронзер во прав со мат формула наместо шампон за суво миење.
Коментари

коментари