5 причини поради кои мажите се љубоморни!

Понекогаш мажите се љубоморни на многу чудни нешта. Дали се сложувате?

Вашите другарки

Само набљудувајте како се менува изразот на неговото лице секогаш кога ќе му кажете дека вечерва имате забава со другарките. Научниците многу пати докажале дека мажите се љубоморни на пријателките на жените.

Колегата од работа

Особено на мажи (па дури и кога колегата е геј). Бескорисно е да се тврди дека вечерата со колегата е само пријателска и дека имате сопруг и деца. Најверојатно, вашиот партнер ќе биде љубоморен. Обидете се да го запознаете со колегата со кој поминувате време. Понекогаш мажите повеќе им веруваат на познатите отколку на странците.

Теретана

Секако, тука е мускулестиот згоден тренер кој ќе ја доведе вашата линија до совршенство. А вашиот партнер ќе продолжи да пие пиво на каучот. Само не се откажувајте поради љубомората на вашиот партнер: подобро да го натерате и тој да се запише во истиот фитнес клуб бидејќи позабавно ќе биде ако вежбате заедно.

Социјални мрежи

Со кој се допишувате на полноќ? На љубоморните мажи бескорисно е да им докажувате дека вашиот шеф сака итно да разговара со вас во врска со утрешниот состанок. Многу често се случува мажите да го проверуваат и телефонот на својата жена или девојка.

Хоби

Да, мажите се љубоморни ако жените имаат хоби и прават нешто без нив. На пример, вие сте љубител на скијањето, а тој не знае да скија.
Коментари

[fbcomments]