Категории

5 причини зошто не можеме да си ги идентификуваме чувствата

Со текот на нашиот живот важно е да почнеме да ги идентификуваме нашите чувства и да видиме зошто ги чувствуваме. Тоа е најефективниот начин да стaнеме подобри личности и да почнеме да се подобруваме во сите полиња на нашиот живот. Еве 5 важни причини поради кои можно е да не можеме да си ги идентификуваме чувствата:

  1. Нашите чувства не биле валидирани додека сме растеле.
  2. Не ни било дозволено да си ги покажуваме чувствата.
  3. Сме биле исмејувани заради покажување чувства.
  4. Сме требале да ги менаџираме емоциите на нашите родители.
  5. Не сме се чувствувале како да припаѓаме.
Прегледи:
172
Објавено на:
24.11.2022