Категории

5 работи кои не се Ваша одговорност!

Моралниот компас кај сите луѓе не е ист. Меѓутоа, многумина од нас се наоѓаат во една специфична ситуација каде се чуствуваат дека некои од проблемите на другите луѓе се нивна одговорност, и тие треба да ги решат. Еве 5 работи кои сигурно не се Ваша одговорност и не треба да чуствувате вина доколку одлучите да не се замешувате:

  1. Да бидете модератор во разговорите помеѓу одредени членови на Вашето семејство.
  2. Да пробувате да ги смирите туѓите емоции.
  3. Да пробувате да откиете што им е потребно на другите луѓе.
  4. Да пробувате да откриете што другите треба да прават во или со нивниот живот.
  5. Да ги разрешувате проблемите што ги имаат другите луѓе.
Прегледи:
72
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
23.09.2022