Категории

55 години од катастрофалниот земјотрес – МКЦ за Скопје, 26.07.2018 година

55 години од скопскиот катастрофален земјотрес. МКЦ за Скопје е настан кој нѐ потсетува на солидарноста на скопјани, на солидарноста кон Скопје, на интензивноста, обединетоста и хуманоста на луѓето.

За време на настанот, во соработка со Црвен крст ќе бидат поставени кутии за донација за настраданите во скорешните настани во Атина. Програмата за оваа година е следнава:

Галерија: 
20:00 
Restart – Изложба на старата и младата генерација на македонски уметници

Филмска програма:
Досие Скопје:
Епизоди 1 – 10
Почеток: 15:30
Kино Фросина & Плато МКЦ

Музичка програма:
21:30
Ayuune Sule (Гана)
Александар Велики (Македонија)
Hornsman Coyote (Србија)
Natty Fiyah SS (Македонија)
Плато МКЦ

Влезот е бесплатен. Се гледаме на 26. јули во МКЦ, за Скопје.