Категории

6 чекори како да заспиете за 2 минути!

Во САД бил создаден таканаречениот „Воен Метод“ за заспивање во помалку од 2 минути. Тие увиделе дека е потребно околку 6 недели вежбње за да можете инстантно да заспиете користејќи ги овие чекори. Овој метод навистина работи дури и на мeсто со многу гласна позадина или по пиење кафе.

 

  1. Релаксирајте го целото лице вклучувајќи ги и мускулите во устата. Проверете дали несакајќи ги напрегнувате мускулите на челото или вилицата. Бидете сигурни дела целото лице е релаксирано.
  2. Спуштете ги рамената за да испуштите тензија и набиеност во телото. Пуштете ги рацете и допрете ги страните на телото со Вашите дланки.
  3. Издишете и релаксирајте го градниот кош.
  4. Релаксирајте ги нозете, односно бутовите и листовите.
  5. Релаксирајте го мозокот за 10 секунди со тоа што ќе мислите на некоја релаксирачка мислам или сцена. На пример како лежите во природа и го гледате ведрото небо.
  6. Ако ништо од погоре не работи, пробјте да си кажувате „Не размислувај“ цело време за 10 секунди.

По следење на овие 6 чекори и вежбање на овој метод 6 недели, би требало да можете да заспиете за помалку од 2 минути.

Прегледи:
83
Објавено на:
19.09.2022