Категории

6 добри знаци во една врска

Многу често читаме за како да ги препознаеме „црвените знаменца“ во нашите пријателства и врски. Лошите знаци треба да бидат препознаени, но како надополнување еве 6 добри знаци дека една врска е здрава и добра за Вас.

  1. Границите се поставени, разбрани и се почитуваат.
  2. Нивните зборови ги отсликуваат нивните постапки.
  3. Тие одат на терапија или активно работат на нивното подобрување.
  4. Вашите емоции се ислушани и валидирани.
  5. Комуницирате отворено и искрено.
  6. Тешките ситуации се дискутирани и извинувањата се кажани доколку биле потребни.

Бонус важен добар знак: Се чувствувате смирено кога сте со нив. „Пепертуки во стомакот“ е знак на некој внатрешен стрес, а не на возбуда. Ако се чувствувате смирено со нив и заборавате на проблемите во Вашиот живот, тогаш тоа е најдобриот знак од сите.

Прегледи:
355
Објавено на:
30.09.2022