6 извонредни книги кои ги препорачуваме за време на самоизолација

Новонастанатата ситуација не примора да поминуваме време во четири ѕидови, а за таа цел ви споделуваме листа на книги кои ќе ви помогнат чувството на осаменост да почнете да го гледате од потполно поинаков и многу попозитивен агол

Нема баш многу нешта на кои им се радуваме во текот на периодот во карантин, меѓутоа дури и во најмрачните времиња може да се пронајде светлина. Благодарение на дигиталниот свет денес само со неколку кликови ни се достапни бројни дигитални изданија на книжевни наслови кои баш би ни помогнале во овие времиња.

Ние ви ги препорачуваме овие книги кои сигурни сме дека ќе ги прочитате во еден здив.

1.”Solitude, A Singular Life in a Crowded World” – Michael Harris

2. “Obris”; “Transit”; “Kudos” – Rachel Cusk

3.”A Field Quide to Getting Lost” – Rebecca Solnit

4.”Little Fires Everywhere” – Celeste Ng
Коментари

[fbcomments]