6 најубави мостови во светот! (ФОТО)

Повеќето мостови, ја имаат својата основна функција, односно да нѐ пренесуваат од една на друга страна, но сепак, некои се изгиднуваат со својата убавина. Погледнете ја колекцијата од 6 мостови кои може да се сметаат за легитимни уметнички дела.

1. Мостот Rakotz, Германија

rakotz

2. Мостот Langkawi Sky, Остров Pulau Langkawi

bridge

3. Мост од бамбус

most od bambus

4. Мостот Fort de Roovere, Холандија

beautiful-bridges-around-the-world

5. Rolling bridge, Англија

24bridge.xl

6. Мостот Shaharah, Јемен

1511104
Коментари

коментари