Категории

6 психолошки причини зошто приватностa треба да Ви биде на прво место.

Во нашиот живот постојат многу работи кое едноставно сакаме да ги држиме за себе, односно да останат во нашата приватност. Кога ќе споделиме некој проблем или нешто што ни е важно на нас со друга личност, навистина креира подлабока конекција, но психолошки гледано, има неколку причини зошто е подобро нашиот живот да остане само наш.

  1. Колку помалку споделувате, толку помалку луѓе ќе се мешаат во Вашите работи.
  2. Полесно е да се справите со драмата во Вашиот живот кога нема некој што го чека следното поглавје.
  3. Полека ќе престанете да се грижите за што мислат другите за Вас.
  4. Вашата сигурност станува поцврста ако само Вие сте засегнати.
  5. Ви дозволува да се сконцентрирани на најважниот однос, односот што го имате сами со себе.
  6. Ви дозволува да се спријателите со луѓе на многу подлабок начин.
Прегледи:
86
Објавено на:
20.09.2022