Категории

6 работи кои можете да ги кажете наместо „океј“

Понекогаш, работите кои ни се случуваат не се само „океј“. Понекогаш треба да знаеме како да кажеме „не“. Ако кажеме дека сме во ред, во тој случај му дозволуваме на она што не’ повредило да се случи повторно. Еве 6 работи кои може да ги кажете наместо „океј“:

  1. Иако можеби немаше таква намера, она што ми го кажа ме повреди.
  2. Благодарам што се извини.
  3. Разбирам дека се случуваат работи, но се чувствувам како да не ми даваш премногу разбирање.
  4. Сакам да ти простам, но ми треба време за тоа.
  5. Се надевам дека нема да се повтори.
  6. Ти простувам, како да продолжиме?
Прегледи:
108
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
25.11.2022