Категории

6 ситуации каде не треба да зборувате

 

Понекогаш помудро е да не зборуваме. Често се случува луѓето да не размислат за нивните зборови како и какви последици може да донесат нивните зборови. Затоа понекогаш молчењето значи мудрост. Еве 6 ситуации во кои е подобро да не зборувате:

  1. Доколку не ја знаете целосната приказна.
  2. Ако сте премногу лути или доколку некој околку Вас е премногу лут.
  3. Ако Вашите зборови може да повредат некој.
  4. Ако Вашите зборови може да прекинат Ваше или нечие пријателство.
  5. Ако не можете да зборувате, а да не викате.
  6. Ако Вашето незборување ќе зачува нечија конекција.
Прегледи:
184
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
15.11.2022