7 Бенефити од употребата на кокосово масло

Доколку се одлучите за замена на маслата кои моментално ги користите од различни причини, тоа веројатно би претставувало многу добра одлука. Бенефитите од кокосовото масло се неверојатни и се наоѓа корисно во многу ситуации.

1. Се користи при готвење бидејќи е помалку калорично.

Image result for cooking coconut oil

2. Помага при настинки преку масирање на градите.

Image result for massage coconut oil

3. Ги обновува оштетените врвови.

Image result for split ends coconut oil

4. Ја обновува испуканата кожа на дланките.

Image result for hands coconut oil

5. Ја ослободува болката со  масирање.

Related image

6. Ги хидрира вашите усни.

Image result for lips coconut oil

7. Мастите и масните киселини во кокосовото масло ја потхрануваат косата од самиот корен.

Related image
Коментари

[fbcomments]