Категории

7-годишно момче херој успеало да ја спаси својата мала сестра од пожар во домот

7-годишно момче херој успеало да ја спаси својата 22-месечна сестра од пожар кој избил во нивниот дом. 

Во сред ноќ во куќата на семејството Дејвидсон избил пожар. Истрчале надвор, но бебето Ерин останало внатре во креветчето.

Куќата почнала да се руши и останал само мал процеп низ кој можело да се влезе. Малиот Илај, стар само седум години, влетал во оганот и успеал да ја извади својата сестра.

„Се плашев од огнот, секако, но најмногу се плашев дека мојата сестра ќе умре.“

Вистински херој!

Прегледи:
46
Објавено на:
24.11.2021