7 најкратки совети за среќа: Што мислат другите за тебе, не е твој проблем!

1. Помири се со своето минато – за да не ти ја вознемирува сегашноста.

2. Што мислат другите луѓе за тебе – не е твој проблем.

3. Времето лечи речиси сѐ – дај му шанса на времето.

4. Не го споредувај твојот живот со животот на другите и не ги осудувај – немаш никаква претстава низ што поминуваат.

5. Престани веќе да размислуваш – потполно е нормално да не ги знаеш сите одговори, а ќе ги дознаеш кога најмалку ќе се надеваш.

6. Никој не е задолжен за твојата среќа – освен ти самиот.

7. Насмеј се – не се сите проблеми на светот твои.
Коментари

[fbcomments]