7 неверојатни земји во коишто ќе можете да живеете со минимални трошоци

Дали некогаш сте размислувале да оставите се и да избегате некаде далеку и да не се вратите? Добро, можеби би било претерување доколку не се вратите, но како би ви звучела идејата да можете да живеете на некое место што е далеку од вашиот дом, а сето тоа да биде со минимални трошоци?

Живееме во 21-от век кога ресурсите се многу распространети, кога светот е на вашите дланки. Имате премногу прекрасни предлози за прошетка или привремен престој  во дијаспората. Доколку би работеле како професор по Англиски, ви оди од рака пишувањето или дизајнирањето, работењето како келнерка во некое од локалните кафулиња, оваа понуда е измислена за вас. Ви предлагаме само неколку од нив.

Тајланд

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year2

Просечна месечна кирија (1 Соба): $300
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $70

Домот на Сонгкран фестивалот и најголемиот светски Буда, во Тајланд секојаш ќе можете да се вклучите во фестивалите.

Гватемала

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Просечна месечна кирија (1 Соба): $320
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $120

Мајаните ја откриле чоколадата, а Гватемалците се мајсори за најдобриот тексас. Освен овие културни одбележја, идејата да се истражи ваква интересна култура е навистина предизвик што вреди да се земе!

Малазија

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year6

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year7

Просечна месечна кирија (1 Соба): $223
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $50

За помалку од $300 на месечно ниво, ќе ви остане интересна сума на пари со која што на паметен начин ќе можете да ги посетите градовите со богата историја и култура, а со тоа и да го збогатите вашето искуство.

Панама

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year8

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year9

Просечна месечна кирија (1 Соба): $450
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $75

Дали би сакале секое ваше утро да започнува со изгрејсонце на Пацификот, а зајдисонце на Атлантикот? Ако ова ви звучи примамливо, ставете ја Панама прва на вашиот список.

Непал

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year10

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year11

Просечна месечна кирија (1 Соба): $90
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $30

Лоцирана помеѓу Индија и Кина, Непал има да ви понуди културен диверзитет и Источна духовност. Ако завршивте со вашето средношколско образование и се одлучите да земете една година пауза за да се пронајдете себеси, тогаш можеби Непал ќе ви помогне во тоа.

Виетнам

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year12

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year13

Просечна месечна кирија (1 Соба): $300
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $50

За сите оние кои се љубители на добрата храна, Виетнам е вашата држава. Користејќи производи од локалното население, еден топол оброк не би ве чинел повеќе од $5, а исто така не би нашле лименка пиво што е поскапа од $1. Интересно е тоа што во рестораните не е вообичаено да се остава бакшиш.

Индија

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year16

8-amazing-inexpensive-countries-to-live-in-for-a-year17

Просечна месечна кирија (1 Соба): $150
Просечна сметка за трошоци (Струја, Вода, Комуналии): $40

Домот на една од најстарите цивилизации, создавањето на шахот и едно од седумте светски чуда, Индија е гостопримлива за сите оние кои се љубопитни и авантуристични. Не само што можете да живеете за помалку од $400 месечно, туку секој ден ќе ви биде исполнет со безбројни едукативни можности за истражување.
Коментари

[fbcomments]