Категории

7 општествени непишани правила

Во општеството иако нема пишани правила, постојат правила за кои не се зборува, а кои е потребно да се почитуваат. Во овој текст може да прочитате за 7 непишани правила во општеството:

  1. Не барајте некој повеќе од 2 пати по ред.
  2. Ако позајмите пари од некој, вратате ги парите пред другиот да Ве праша за нив.
  3. Кога некој Ве чести ручек или вечера, не го порачувајте најскапото нешто на менито. Следен пат честете ги Вие нив.
  4. Почитувајте ги различните мислења. 
  5. Никоаш не ги прекинувајте луѓето додека зборуваат и се изјаснуваат.
  6. Не ги прекршувајте ветувањата.
  7. Кога некој ќе Ви покаже слика на телефонот, не пробувајте да ги гледате другите слики во нивната галерија.
Прегледи:
196
Категории:
Секојдневие
Објавено на:
30.09.2022