7 работи кои сигурно не сте ги знаеле за КАРМАТА: Еве како се враќа сè што ќе направивме во животот

Кармата стигнува до секој од нас, без оглед на тоа дали е добра или лоша! Дознајте како кармата влијае врз нашиот живот…

Во превод зборот „карма“ значи „акција“. Затоа, што и да правиме или па сме правеле во минатото, секогаш сé ни се враќа. Со секој здив, ние испраќаме мал дел од нашата енергија во Универзумот. Сите едноставни човечки постапки се акумулираат, а потоа се враќаат отелотворени во вистински настани и појави.

1. Кармата не е казна за кривично дело. Тоа е дел од човечката душа и сите дејствија на душата подлежат на влијанието на кармата.

2. Карма е дизајнирана да не научи како да се движиме низ животот. Страдањето, победата и сите тешкотии со кои се среќаваме во животот ни помагаат во развојот и напредокот.

3. Немојте да мислите дека малите напори не се доволни. Секоја акција се додава на вкупниот број работи што сме ги направиле и ќе предизвика големи промени во иднина. Секоја незначителна акција е испратена до Универзумот, придонесувајќи за почетокот на одредени настани во иднина. Никогаш не можеме да знаеме какво влијание ќе има кармата и какви последици може да ни донесе.

4. Добрата карма има позитивен ефект врз мозокот. Барем така велат научниците. Добрите дела ја зголемуваат способноста на човекот да се излечи.

5. Кармата можете да ја прочистите со зборовите што ги изговарате.

6. Сфаќајќи дека дури и едноставните мисли и основните дејства влијаат на реалноста, стануваме по трпеливи и престануваме да носиме брзи одлуки.

7. Без разлика колку е негативна кармата, таа може да се промени. Иднината е само во наши раце.

 

Мартин М. | Среќа.мк
Коментари

[fbcomments]