Категории

8 правила – што да направите ако се најдете на отворено море

Повеќето од нас обожаваат ресорти на плажа и одат барем еднаш годишно во некое од големите солени води. Сепак, не треба да заборавиме дека морето е исто толку привлечно, колку е и немирно.

Ние се запрашавме како треба да се однесува човек ако случајно се најде на отворено море. Излегува дека постојат неколку правила кои воопшто не е тешко да се запаметат.

  1. Бидете смирени
  2. Изберете го вистинскиот стил на пливање

  3. Пронајдете нешто што лебди

  4. Грижете се за облеката

  5. Одлучете што ќе јадете

  6. Постојано снабдувајте се со течност

  7. Знајте ги правилно мерките за спасување

  8. Не губете надеж