Категории

8-те правила на Карма

Кармата не е ништо друго освен олицетворение на нашите добри или лоши акции. Погледенете ги 8-те златни правила на Кармата:

  1. Се’ што ќе му дадеме на универзумот, ќе ни се врати назад.
  2. Животот не се случува сам по себе. Ние треба да го напавиме да се случи. Ние го живееме животот.
  3. Кога ќе се смениме себе сѝ тогаш и нашиот живот се менува.
  4. Мора да преземеме одговорност за она што ни се случува во животот.
  5. Минатото, сегашноста и иднината се конектирани.
  6. Не може да мислиме на 2 различи работи во исто време.
  7. Нашето однесување треба да биде во координација со нашите мисли и акции.
  8. Човек не може да биде во сегашноста, а да мисли на минатото
Прегледи:
283
Категории:
Занимливости
Објавено на:
25.10.2022