Категории

8 вештини кои секогаш се исплатат!

Колку повеќе вештини, толку подобар живот. Во корпоративниот свет трвдите вештини се ониe кои ни дозволуваат да го поддржуваме нашиот опстанок, но овие 8 вештини се секогаш добри за било која сфера од нашиот живот:

  1. Храброст за си ги кажете гласно вашите мислења.
  2. Здрава самодоверба.
  3. Активно слушање на соговорникот.
  4. Да се знаете себе си.
  5. Да си го менаџирате времето.
  6. Да престанете да се жалите.
  7. Консистентност.
  8. Да сте трпеливи.

 

Прегледи:
81
Категории:
Животен стил
Објавено на:
16.09.2022