Категории

80-годишниот дедо кој секој ден доаѓал да ја нахрани болната сопруга во домот за стари лица

Прекрасна приказна која ќе ви го стопли срцето и ќе ви ги насолзи очите

Еден дедо кој имал околу осумдесет години, секој ден доаѓал во домот за стари и изнемоштени лица за да ја нахрани својата жена. Новинарот кој бил во посета на оваа установа, бил воодушевен како овој старец ја храни својата жена. Новинарот го прашал за причината на нејзиниот престој во домот за стари лица а тој му рекол дека таа веќе долго време боледува од Алцјахмерова болест и никој не познава.
Новинарот го прашал повторно:

„Па добро, а дали некогаш таа е загрижена ако вие не дојдете на време, со оглед на тоа дека сте стари?“

Дедото одговорил:

„Не, таа повеќе ни мене не ме познава, има веќе пет години.“
Новинарот изненадено прашал:

„Па добро, вие и понатаму доаѓате секој ден да ја нахраните а таа не знае дека вие сте и сопруг, тука има кој да се грижи за неа, персоналот, сестрите..“
Дедото ја пружил својата рака и топло го поздравил
„Синко, таа не знае кој сум јас, но јас знам која е таа!“

Прегледи:
165
Објавено на:
08.05.2020