Категории

9-годишно дете црта портрети од миленичиња за да обезбеди храна за бездомни животни

Не носат сите херои наметки, но нивните добри дела зборуваат за нив. Ова е уште една приказна која докажува дека дури и најмалите од нас се способни да го направат светот подобро место за живеење и да ја вратат вербата во помладите генерации. Децата честопати наоѓаат одлични решенија да ги решат проблемите на возрасните.

Како да се искомбинира љубовта кон уметноста и потребата да им се помогне на животните? 9-годишниот Павел Абрамов од Русија го има одговорот. Овој млад уметник создава совршени портрети од животни кои ги заменува за храна за животни и намирници и ги донира во локалното засолниште. Секој може да помогне на свој начин!