Категории

9 начини на кој може физички да се манифестира стресот

Многу често, кога ќе почувствуваме нешто поразлично од она што е во нашето секојдневие, мислиме дека сме болни. Во најмала мера не знаеме да објасниме што точно ни се случува со организмот. Наместо одење на доктор, можеби треба да се запрашаме колку стресот е постојан во нашето секојдневие. Еве 9 физички знаци на стрес:

  1. Иритација на кожата.
  2. Болка во Вашите мускули.
  3. Послаб имунитет. Поголема подложност на болести.
  4. Главоболки и мигрени.
  5. Тензија во вилицата или стискање на забите.
  6. Високо срцебиење или притисок.
  7. Доколку понекогаш го добивате чувството дека „ве лазат мравки“ на делови од Вашето тело.
  8. Проблеми со стомакот или дигестијата.
  9. Повеќе или помалку апетит од обично.
Прегледи:
247
Објавено на:
22.11.2022