Категории

9 суптилни начини на кои мачките ја изразуваат својата љубов

Тие не мавтаат со опашките како кучиња кога ве гледаат, но имаат свои начини да ве известат дека сте важни за нив.

Познато е каков глас ги бие мачките-дека се себични, самоволни и самостојни и дека, за разлика од кучињата, тие никогаш не развиваат врска полна со љубов и наклонетост со нивните сопственици. Да се ​​гушкаат само кога сакаат, а кога ќе им здосади, едноставно те чешаат и си заминуваат. Сепак, тоа е само предрасуда. Мачките знаат и да сакаат, и честопати тоа го покажуваат транспарентно преку разни гестови.

Затоа ви носиме девет суптилни начини на кои мачките ви покажуваат љубов:

  • Нежно ја притиска главата кон вас. Во однесувањето на мачката, ова движење е слично на прегратка.
  • Таа ви носи подарок. Ако ви се случи мачка да остави гуштер, глушец или птица пред вашата влезна врата, можете да бидете сигурни дека таа има љубов кон вас.
  • Одеднаш почнува да го трие телото по нозете или рацете или лесно ве гризе. И мачките можат да покажат љубов со допир.
  • Таа ви ја лиже раката. Така таа покажува дека сте дел од нејзиното семејство.
  • Кога и се обраќаш, таа ти мјаука назад.
  • Таа нежно ве гали со шепите додека се врти. Така, таа ви покажува дека ве сака многу и дека е удобна во вашето друштво.
  • Таа спие со тебе. Ова значи дека тој се чувствува безбедно бидејќи мачките избираат само безбедни места за спиење. И ако мачката бара да легне на вашите работи, тогаш таа го бара вашиот мирис.
  • Таа трча кон вас кога ќе се вратите од работа. Не, не затоа што е гладна и е здодевно, туку затоа што навистина и недостасувавте.
  • Спие на грб или ги свиткува шепите под себе додека спие. Мачките го прават ова само ако ви веруваат целосно и ако им се допаѓа вашето друштво.
Прегледи:
160
Категории:
Животни · Секојдневие
Објавено на:
04.08.2021