Ако ги имате овие 3 хороскопски знаци помеѓу пријателите, вие сте вистински среќници!

Сите имаат помалку или повеќе пријатели, но дури во неволја се гледа колку тие се лојални и верни. Сепак, и ѕвездите ви помагаат да откриете кој ќе биде тука за вас „и во добро и зло“.

Бик

Знаете дека за Биковите се вели дека се тврдоглави. Ако ја погледнете ситуацијата од друг агол ќе сфатите дека сепак станува збор за упорност и дека нема полојален знак во Зодијакот од Бикот. Великодушен, верен и има заштитничка природа која се граничи со онаа што мајките ја имаат кон децата.

Ако сакате пријател „до гроб“, некој кој никогаш нема да се откаже од вас, тогаш барајте пријател во знакот на Бик. Нивното пријателство е за цел живот!

Рак

Чувствителни, полни со разбирање и сочувствителни. Тоа е најдобриот опис за Ракот кога станува збор за пријателството. Иако најчесто се дружат со луѓето кои се слични на нив, нивната топлина умее да ги стопи и најтврдите срца. Нивната емпатија едноставно не им дозволува да остават некого на цедило, па поради тоа тие се пријатели кои први ќе ви понудат помош кога ќе се најдете во неволја, ќе организираат сѐ и ќе ви помогнат да го пребродите секој проблем.

Јарец

Еве уште еден тврдоглав знак. Јарците имаат тесен круг на пријатели, а најдобар другар им е некој кој се покажал како одговорен и доверлив. Сепак, тоа е така поради тоа што толку го ценат пријателството, а она што го бараат, го возвраќаат двојно!

Имаат многу познаници, но иако и кон нив знаат да бидат добри, тоа не може да биде длабоко пријателство. Најчесто ги негуваат старите пријателства и подготвени се на сѐ за пријателите – и во оган и во вода.
Коментари

[fbcomments]