Категории

Ако имате вера, не ви е потребен никој да ве лекува и ако имате Бог, имате сè!

Само верата може да ви даде мир во најдраматичните и хаотични времиња, знаејќи дека сето ова се случува од многу добра причина, верувајќи дека има нешто многу поголемо што ќе ви се открие откако ќе заврши сè. Да верувате дека Бог нема да ве натера да страдате освен ако не најдете леснотија или утеха или мудрост откако сè ќе заврши.

Само верата може да ве помине во најтешките времиња без да го изгубите разумот затоа што некои трагедии е невозможно да се разберат, а некои трагедии воопшто немаат смисла, но на крајот на денот, верата е верување дури и ако не разбирате, верата се надеж дури и кога работите изгледаат безнадежно, верата е задржување кога треба да се откажете. Верата те одржува здраворазумен. Верата те прави силен.
Само верата може да ве направи позитивни кога сите шанси се против вас. Верата ве тера да верувате во чуда. Само верата може да ги залечи вашите најдлабоки рани. Сите сме луѓе и се плашиме и безнадежно размислуваме за најлошите можни резултати, но барем верата ни помага да не се грижиме или да го поминеме животот надмислувајќи сè, затоа што знаеме дека Бог има контрола, знаеме дека на крајот, ќе добијте го она што беше наменето за нас и што е подобро за нас дури и ако не секогаш го предвидуваме или посакуваме. Верата ве тера да не се плашите од непознатото.

Само верата може да го издржи тестот на времето. Луѓето ќе ве поддржат, но нема секогаш да ве разбираат. Терапевтите може да ви помогнат, но тие нема да легнат со вас секоја вечер за да ги замолчат вашите мисли. Инстантното задоволување ќе ви послужи само привремено, сè додека не сфатите дека не ја одзема болката. Ништо нема да ве излечи ако немате вера. Ништо нема да ви помогне ако не верувате во нешто поголемо од она низ што поминувате. Ништо нема да направи да се чувствувате цели, освен ако не го пронајдете Бога. Само верата може да ве носи низ животот сами, затоа што ако имате вера, не ви е потребен никој да ве лекува и ако имате Бог, имате сè.

Прегледи:
474
Објавено на:
25.05.2021