Категории

Ако некој се обидува да ве понижи, тоа значи дека тој веќе е многу подолу од вас – Не се спуштајте на негово ниво!

Секогаш запомнете една работа. Никогаш не правете компромиси за тоа колку вредите. Кој е тој што мисли дека е повикан да ја одреди вашата вредност? Или да ја намали поради некои негови достигнувања или успеси. Сврти се сега и оди си! Не ти требаат такви луѓе во животот кои ќе те качат на скала и ќе речат: Ти си овде, а јас сум таму. Од која било причина да сте со такви, ведна ставете крај и покажете дека вашата вредност не е нешто за што треба да се компромитира.

Можеби луѓето нема да ви го кажат тоа директно. Но, тоа ќе ви го каже нивното однесување. Ќе видите кога во нешто треба да бидете целосно еднакви, тие ќе се стават напред, а вас назад. Тоа ќе го почувствувате во нивните зборови. Во погледите и гестовите. Затоа што луѓето се подготвени за секакви работи ако видат дека сте повеќе од нив. Никогаш не правете компромиси за тоа колку вредите.

Прегледи:
209
Објавено на:
08.12.2021