Категории

„Ако ова срце беше океан и ти зачекореше во неговите длабочини..“ – Кукла од Памук

„Ако ова срце беше мапа,
ќе ги имаше сите патишта и градови..
Сите места каде што никогаш не си ме допрел,
не си го изговорил моето име,
никогаш не си тргнал по моите чекори..

Ако ова срце беше град
ќе гореше до темел онаа ноќ
кога во твоето како на освоена тврдина
таа своето знаме го развиори.

Ако ова срце беше океан
и ти зачекореше во неговите длабочини
јас сеуште би била онаа
која би се плашела дека ќе може да се удави..“

 

Следете за повеќе: https://www.facebook.com/kuklaodpamukblog/

Прегледи:
64
Објавено на:
24.06.2020