Категории

Ако се плашите од турбуленции во авионот, секогаш бирајте го ова место!

Стјуардесите и екипажот во авионите откриваат кое место во авионот е најмирно.

Ако се плашите од летање, добро ќе ви дојдат неколку корисни совети за тоа кое место е најдобро за вас. Доколку турбуленциите ве прават анксиозни и нервозни, тогаш потрудете се патувањето да ви биде што поудобно. Најважно е да го одберете вистинското седиште.

Треба да го изберете местото кое е најблиску до копилотот, бидејќи тој дел од авионот е најмалку погоден на случувањата однадвор. Седете што понапред и ќе бидете поштедени од непријатностите.

Доколку сакате турбуленции, седете што поблиску до задниот дел од авионот. Средината на авионот е најпријатна бидејќи тука потполно е распоредено влијанието на гравитацијата и притисокот, па летот ќе ви биде што попријатен. Турбуленциите не се нешто поради кое треба да се плашите. Сѐ е потполно нормално, уживајте во летот.