Ако си паметен за тебе нема неуспех. Сонувај со умот во срцето, не со срцето во умот

Ако си паметен за тебе нема неуспех. И да доживееш некаков неуспех, тоа ќе биде – „конструктивен неуспех”, од кој учиш како да успееш.

Клучно за секој успех е да се издржи кризата што се сретнува на патот. Бидејќи се работи за сила во областа на душевно – духовното, неа секогаш ја имаме, проблемот се целта, мотивацијата и волјата.

Секоја криза се случува за духовно да се издигнеш над работите, а не да пропаднеш.

Не секое дело го краси крајот.

Ако сакаш сонот да ти се оствари, поврзи го со реалноста.

Сонувај со умот во срцето, не со срцето во умот. Има непремостлива разлика.

 

 

 

 

Дедо Наум
Коментари

[fbcomments]