Категории

Ако верувате во Бог – Нема да ја изгубите потпората нити во најтешките денови

Деновиве има многу немирни луѓе, луѓе во потера, како да се вовлечени во потера, исплашени луѓе, луѓе кои биле во бегство цел живот. Ќе се обидам да ти дадам добар рецепт за релаксација,за мир на умот.
Не преоптоварувајте го вашиот мотор. Побрзајте кога е потребно, но не трчајте цел ден како диви. Работете и јадете во мир, повремено направете пријатна пауза. Не пушете и не пијте премногу и не правете од својот одмор нервозен налет кон задоволство.

Не лутете се, не мешајте се во опасни финансиски или емоционални ситуации. Не ја губете среќата денес, немојте прекумерно да се грижите за тоа што ќе биде утре. Направете сè што можете и верувајте дека е добро. Ако верувате во Бога, ако го сакате како вистински Татко, нема нити во најсилните бури да ја изгубите својата потпора, и ќе останете смирени, како дете кое знае: таткото е позади воланот.

Прегледи:
89
Објавено на:
26.01.2021