Категории

Активирајте го законот на привлекување – Дневник на манифестација за остварување на желбите

Како да водите дневник на манифестацијата за остварување на желбите – еден од начините за активирање на законот за привлекување!

Настанот стана еден од најатрактивните начела за остварување на соништата. Тоа значи менување на начинот на размислување и визуелизирање со цел да се привлечат љубов, успех во кариерата, пари, среќа и други желби. Манифестацијата е нешто како мечтаење, размислување за желбата во детали и за чувствата што можат да се случат кога таа ќе се оствари. На пример, ако сакате нов дом, замислете сè во него, бојата на ѕидовите, распоредот на собите, мебелот… Или, ако сакате покачување, прво визуелизирајте што ќе купите со тие пари и во што ќе го инвестирате.

Во тоа особено може да ви помогне пишувањето дневник на настанот. Запишувањето на она што сакате да го манифестирате помага да се разјаснат вашите намери и му помага на вашиот мозок да ја трансформира желбата или намерата во реалност. Водењето дневник и помага на природната способност на вашиот мозок да се прилагоди на вашите променливи потреби.

На пример, ако сакате да манифестирате љубовна врска и да запишете идеи за тоа како сакате да изгледа врската – каде ќе ја запознаете личноста, каде ќе одите на состаноци, каков начин на живот ќе имате – му помагате на вашиот мозок да стекне јасни согледувања и желби за време на следниот романтичен состанок.

Како да напишете дневник на настан за исполнување желби? Пред да започнете да пишувате, важно е да развиете чувство на благодарност. Бидете свесни за нештата за кои сте благодарни и навистина заблагодарете им што можеа да привлечат нешто ново и добро, а потоа почнете да пишувате. Изберете убава тетратка што ви се допаѓа и запишете ги вашите намери во неа, обидете се да бидете кратки и концизни.

Медитација која ни помага да ја постигнеме посакуваната иднина: првиот чекор е да ја запишеме најголемата желба

Запишете ги вашите намери во дневникот секој ден најмалку три недели – нека биде една од вашите добри навики. После секое пишување, кажете ги вашите намери гласно, ова помага да се испушти добра енергија што поттикнува исполнување. Можете да залепите слики во дневникот што ве поврзуваат со вашата намера. На пример, ако сакате да одите на патување, можете да залепите слика од саканата дестинација. Можете исто така да цртате и запишете мотивациони мисли.

Кога се посветувате на пишување на вашите манифестации, ја отворате портата на животот за реалноста на вашите соништа!