Категории

Американец отвори ресторан во кој им плаќа на луѓето за да јадат

Популарниот јутубер Џими Доналдсон или “Mr Beast” започна свој ланец на брза-храна хамбургери наречен ‘Mr Beast Burgers’ – Првиот бесплатен ресторан за брза храна, како што вели самиот. Она што е интересно е тоа што тој им дава пари, ајподи и ерподи на луѓето за да јадат во него, а има подарено дури и автомобил.

Популарниот јутубер е познат по тоа што има огромна гледаност на своите видеа и има дури 48,2 милиони следачи.

Ресторано во Северна Каролина нуди бесплатна храна а пред врататите чекаат стотици луѓе скеојдневно. Големата навала на коли доведе до привремено затворање на ресторанот од страна на полицијата бидејќи дошло до создавање на гужви и неред.

Ресторанот исто така вклучува и достава на храна. Со секој купен хабургер е направена мала донација за гладните семејства ширум земјата.
Ланецот вклучува 300 ресторани во сите поголеми градови ширум САД.
Џими изјави дека долго време работел на реализирање на оваа идеа и е среќен што е првиот кој создаде вакво нешто.

 

 

Прегледи:
790
Објавено на:
23.12.2020