Категории

Англиски папагал се вратил дома по 4 години, но сега зборува шпански?

Британецот Дарен изгубил надеж дека неговиот папагал кој излетал од куќата ќе се врати повторно. Меѓутоа, папагалот Најџел се вратил и тоа по 4 години. Интересен факт е што тој сега зборува шпански.

Најџел е папагал кој одлетал од куќата на сопственикот во Британија, пред 4 години. Тој зборувал на англиски. Благодарение на микрочипот пронајден е во Калифорнија, од каде е вратен на сопственикот. Најџел е во добра здравствена состојба, но сега зборува шпански.

Прегледи:
455
Објавено на:
18.03.2019